5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yani, çizgi fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak muhtevain tasarlanmışken, ivedili çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli tahliye yürekin kullanılan bir kapıdır.

üste, acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak bapnın kolayca açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar evgin gidiş anında bapnın olası olan en az gün kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile rastgele bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları ciğerin kolayca açılabilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları konsantre beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası özellikle yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan nefer nüshasına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birhayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân esenlar. Yangın bapları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini iyi görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler hane önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakın bir yangın kapısı kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde hikâye yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı namuslu itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Karakol binasında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve kabahatsiz olmalıdır.

Yangın kapılarının üretim amacı âdem evladı sağlığını yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *